Publicerad
27
mar
2020

Tobaksfri duo, hur funkar det?

Alla ungdomar mellan årskurs 6-9 har möjlighet att gå med i Tobaksfri Duo som ger chansen att vinna priser i det årliga lotteret och desstom rabatt i en mängd butiker under hela högstadietiden.

Under våren har Folktandvården tillsammans med Ovanåkers kommuns folkhälsosamordnare träffat alla elever som går i åk 6 och informerat om vikten av en god tandhälsa samt om riskerna med att använda tobak. Eleverna har också fått kännedom om tobaksindustrins baksidor som barnarbete och miljöförstöring.

Tobaksfri Duo är en kontraktsmetod som eleven skriver med en tobaksfri vårdnadshavare eller annan som är minst 18 år.

Kontraktet gäller från och med att ni skriver på och till och med åk 9. Första gången skriver ni på kontraktet (länk till formuläret nedan) och under högstadietiden ska ni en gång/år försäkra att båda som ingår i duon har avstått tobak. Barnet i duon erbjuds rabatt i många av Ovanåkers kommuns butiker och de är också med i ett årligt lotteri med chans att vinna fina priser.

För att utnyttja rabatten hos våra sponsorer visar eleven upp en screenshot av det svarsmail som kommer efter att ni har skrivit på kontraktet.

Härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster skriver du och din tobaksfria partner på kontraktet.

Du som går i årskurs 7-9 och som redan är med i Tobaksfri Duo måste skriva en årlig försäkran för att ha chans att vinna priser i det årliga lotteriet. Försäkran hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinsterna i lotteriet dras i slutet av april.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn

Tfn. växel 0271-570 00
www.ovanaker.selänk till annan webbplats

Tillgänglighet för ung.ovanaker.se

Ovanåkers kommun logotyp svart och vit