Publicerad
05
apr
2019

Tobaksfri Duo blir digitalt

Ungdomar som är med i Tobaksfri Duo får rabatt i butiker och är med i ett årligt lotteri. Tidigare har varje elev fått ett medlemskort, men detta byts nu ut mot ett digitalt kontrakt som skrivs på Folktandvårdens hemsida.

Sedan 2012 har Ovanåkers kommun arbetat med den tobaksförebyggande metoden, Tobaksfri Duo. Metoden går ut på att elever i årskurs 6 får information om tobakens skadeverkningar samt tobaksbolagens oetiska metoder och i samband med detta erbjuds skriva kontrakt med en vuxen om att de två (duon) ska vara tobaksfria under hela högstadietiden. Den unge som är med i duon får sedan rabatt i butiker samt är med i ett årligt lotteri med chans att vinna priser.

I år har vi utökat samarbetet mellan kommunen och Folktandvården och eleverna och den vuxne kommer från och med i vår att kunna skriva kontrakt via Folktandvårdens hemsidalänk till annan webbplats. Den Tobaksfria Duon får då ett mail som nu kommer att ersätta det tidigare medlemskortet. Tanken är alltså att den unge visar upp mailet när hen önskar nyttja rabatten ni erbjuder till elever som är med i Tobaksfri Duo.

Härlänk till annan webbplats hittar ni formuläret som ni skriver på. Ni som skriver kontrakt innan den 23 maj har chans att vinna priser i lotteriet den 29 maj.

Om detta verkar krångligt finns det möjlighet att komma till våra bibliotek och skriva kontrakt följande datum:

Edsbyns bibliotek, 7 maj mellan 16.30 - 17.30 (Drop in)

eller till

Alfta Bibliotek 13 maj mellan 16.00 – 17.00 (Drop in)

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn

Tfn. växel 0271-570 00
www.ovanaker.selänk till annan webbplats

Ovanåkers kommun logotyp svart och vit