Publicerad
14
mar
2019

Kostföreläsning och workshop för vuxen och barn.

Det finns ofta en bild av hälsosam mat som tråkig, dyr och krånglig och den myten vill vi slå hål på en gång för alla. Under april/maj kommer Ovanåkers kommun i samarbete med mig, kostvetare Sandra Nilsson, att erbjuda tre tillfällen för kostföreläsning/workshop på Skolbacken 9 i Ovanåker.

Dessa tillfällen riktar sig till hela familjen och vi ser gärna att barn och vuxna kommer tillsammans men givetvis är du som förälder även välkommen ensam. Varje tillfälle kommer vara ungefär två timmar långt och ha ett speciellt tema, mer om dem kan ni läsa här nedan. Med er från kvällen får ni även ett kompendium med recept och små tips för att underlätta maten i vardagen.

Antal platser: 16 st/kväll
Tid: 2 timmar/tillfälle
Plats: Skolbacken 9 i Ovanåker (KNAADA, Ovanåkers gamla skola).
Innehåll: Föreläsning utifrån temat, provsmakning och enklare tillredning av mat gemensamt.

Anmäl dig senast den 9 april till sandra@visionhalsa.se

Hur kan vi näringspimpa vardagsmaten?

Tisdag 16 april kl. 18.00 - 20.00 (fullbokat)
Tisdag 21 maj kl 18.00 - 20.00

Att äta mer hälsosamt betyder inte att du måste byta ut alla rätter i din receptbok. Istället kan du med enkla medel ”hälsopimpa” de klassiska vardagsrätterna och ta maträtter som spagetti och köttfärssås, korvstroganoff och tacos till en ny och lite mer näringsnät nivå.

Lär dig mer om vegetarisk mat

Tisdag 23 april kl. 18.00 - 20.00 (fullbokat)
Tisdag 28 maj kl. 18.00 - 20.00

Vegetarisk mat är inte detsamma som att bara äta grönsaker och ja, det går definitivt att bli mätt på grönsaker även om många inte tror det. Fördelarna med vegetarisk mat är många, bland annat är det skonsamt för både plånbok och miljön och det är också ofta tidssparande med kortare tillagningstid än för animaliska livsmedel. Fortfarande tveksam? Kom denna kväll och låt mig övertyga er!

Frukost och mellanmål – Näringsrika alternativ för stora och små!

Tisdag 7 maj kl. 18.00 - 20.00 (fullbokat)
Tisdag 4 juni kl. 18.00 - 20.00

Fruktyoghurtar, sötade flingor, oboy, limpsmörgås – klassiska frukost- och mellanmålsalternativ som ofta går hem hos framförallt de yngre. Frukosten som är till för att ge oss energi för dagen och mellanmålen för att hålla orken uppe under en dag i skolan (eller på jobbet) förvandlas med dessa livsmedel istället till ett näringsfattigt mål. Denna kväll vill jag ge er uppslag på nya idéer med mer näring som kan passa även de mer kräsna smaklökarna.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn

Tfn. växel 0271-570 00
www.ovanaker.selänk till annan webbplats

Ovanåkers kommun logotyp svart och vit