Publicerad
09
jun
2017

Skolavslutning!

Häng med på Stolt & Nykter i Furuviksparken den 14 juni

I samverkan mellan kommunala förvaltningar samt Rädda Barnen och Svenska Kyrkan Alfta-Ovanåkers församling kommer elever som slutar årskurs 9 att bjudas på resa till Stolt & Nykter i Furuvik. Elever i årskurs 7 och 8 blir bjudna på bussen, men betalar inträde själva.

Resande till Stolt & Nykter samlas vid Sporthallen i Edsbyn, 16:30 och vid Alftaskolan 16:45. I år krockade tyvärr Stolt & Nykter med School’s Out i Söderhamn och några ungdomar väljer att åka till Söderhamn på egen hand i år.

Socialtjänsten kommer att vistas ute på hemmaplan. Vill ni som vuxenvandrar rådfråga personal under kvällen kan ni ringa 070-32 62 757.

Tips till vårdnadshavare inför skolavslutningen

  1. Bjud inte på alkohol och köp inte ut - Forskning visar att tonåringar som bjuds på alkohol hemma börjar dricka tidigare och de dricker också mer. Om du som vuxen köper ut alkohol till ditt barn "visar" du att det är ok att de dricker. Risken att ditt barn råkar illa ut ökar också.
  1. Håll kontakten - Det är bra att bestämma en tid under kvällen då ni kan höras av på telefon. Det är även bra att som vårdnadshavare finnas tillgänglig om något skulle hända.
  1. Tonåringar förväntar sig att vårdnadshavare sätter gränser kring alkohol. Den som lyckas övertala sin vårdnadshavare att köpa ut blir kanske nöjd för stunden men många tonåringar tycker att det är fel att vuxna köper ut alkohol. Vuxna som både varnar och köper ut ger motstridiga signaler.

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn

Tfn. växel 0271-570 00
www.ovanaker.selänk till annan webbplats

Ovanåkers kommun logotyp svart och vit