Publicerad
02
dec
2016

Gratis busskort för unga i Ovanåker!

”Det blir en större frihet för unga när de får möjlighet att ta sig mellan orterna i kommunen”, säger Alva Larsson som går sista året på Samhällsprogrammet.

Sedan några år tillbaka har frågan om gratis busskort för unga prioriterats högt i samband med våra ungdomsdialoger. Med anledning av att det sannolikt kommer att bli gratis bussresor för unga från och med hösten 2017 pratar vi med Voxnadalens gymnasiums elevrådsordförande, Alva Larsson.

”Vissa kanske inte får sitt studiebidrag själva och för de är det svårt att prioritera busskostnader, så jag tycker att det är jättebra med gratis busskort för unga”.

Alva Larsson, Voxnadalens gymnasiums elevrådsordförande.

Alva Larsson

Alva Larsson har varit elevrådsordförande sedan hösten 2016, men hon har varit med i elevrådet sedan hon gick i årskurs 7. Hennes erfarenhet är att elevråden ger unga chansen att göra sina röster hörda och att kunna påverka sin egen skolgång. Eftersom Alva går sista året kommer hon inte att kunna ta del av möjligheten att åka gratis buss, men om hon hade haft det tror hon att hon hade utnyttjat möjligheten i hög utsträckning eftersom hon har en pojkvän i Bollnäs.

På frågan om vad elevrådet har på gång just nu svarar Alva att de just nu planerar för julavslutningen och att de kommer att arrangera ett jullotteri. Alla elever har möjlighet att delta i lotteriet som uppskattades mycket förra året.

”Jag kan inte säga vilka priser det blir, men jag kan lova att de är bra!”

Kontakt

Ovanåkers kommun
Långgatan 24
828 80 Edsbyn

Tfn. växel 0271-570 00
www.ovanaker.selänk till annan webbplats

Ovanåkers kommun logotyp svart och vit